• 031-32656880
  • شنبه - چهارشنبه: 8:00 - 16:30

مقایسه‌ی کارکرد و ویژگی‌های CMS های استاندارد جهانی با یکدیگر

مقایسه‌ی کارکرد و ویژگی‌های CMS های استاندارد جهانی با یکدیگر

 

طراحی سایت جوملا در اصفهان

 

یکی از سوالات اساسی مدیران IT سازمان، نهادها و موسسات، همچنین صاحبان کسب‌ وکارها و نیز طراحان سایت‌های اینترنتی که قصد راه اندازی وبسایت یا پرتال برای سازمان، موسسه، کسب ‌وکار خود و یا مشتریانشان را دارند، این است که:


"کدام سیستم مدیریت محتوا برای استفاده مناسب‌تر است؟"


در راستای پاسخگویی به این سوال، در این مطلب به بررسی و مقایسه سه مورد از بهترین، پرکاربردین و بروزترین سیستم های استاندارد مدیریت محتوا (CMS) در سطح جهان، می‌پردازیم و قابلیت‌ها و ویژگی‌های آنها را با یکدیگر مقایسه خواهیم کرد. وردپرس (WordPress)، جوملا (Joomla) و دروپال (Drupal) سه سیستم مدیریت محتوایی هستند که امروزه در سرتاسر دنیا برای راه اندازی یک سایت ساده تا پرتال های بزرگ سازمانی و تجاری، به طور گسترده و وسیع، مورد استفاده قرار می‌گیرند.
انتخاب هر کدام از این سیستم‌های مدیریت محتوا عموماً به اهداف، دانش فنی، بودجه و قابلیت‌های مورد انتظار از یک سایت یا پرتال شما، بستگی دارد.

 

 

در یک نگاه کلی:

• برای یک بلاگ ساده یا سایتی که بر ارائه‌ی محتوا تمرکز دارد، شاید وردپرس بهترین انتخاب باشد. وردپرس دارای یک رابط کاربری آسان بوده و افرادی که فاقد دانش فنی کامپیوتر و برنامه نویسی هستند، می‌توانند از آن برای طراحی وبسایت استفاده کنند.
• برای وبسایت‌ها، سامانه ها و پرتال هایی با درجه‌ی پیچیدگی بالا که دارای قابلیت‌های سفارشی فراوانی هستند، دروپال می‌تواند یک انتخاب مناسب باشد.
• برای طراحی یک سایت اینترنتی یا پرتال هایی که در عین راحتی در مدیریت و استفاده، بتواند قابلیت‌های متنوع و قابل ارتقاء را در خود بگنجاند، استفاده از جوملا بهترین انتخاب خواهد بود.

 

 

حال با نگاهی به ویژگی‌های و قابلیت‌های جزئی‌تر، این سه سیستم مدیریت محتوا را با یکدیگر مقایسه می‌کنیم:

 

راحتی استفاده:

وردپرس: برای استفاده از وردپرس داشتن دانش و تخصص فنی مورد نیاز نیست و می‌توان با استفاده از آن، یک سایت ساده را به سرعت راه اندازی نمود.


دروپال: برای استفاده از دروپال دانش تخصصی و فنی مورد نیاز است و  در عین حال می‌توان سایت‌ها و پرتال های پیشرفته‌ای را با استفاده از این CMS راه اندازی نمود و این سیستم برای متخصصین وب، امکانات خاصی را در اختیار می گذارد.


جوملا: جوملا کمتر از دروپال پیچیدگی دارد اما از وردپرس نیز پیشرفته‌تر است. برای استفاده از جوملا برای طراحی سایت یا پرتال، نیاز است که وقت کمی صرف یادگیری ساختار آن شود، اما در عین حال مدیریت و بهره برداری نهایی از آن آسان خواهد بود. سامانه های متنوعی را با کاربردهای گوناگون، می‌توان با استفاده از جوملا راه اندازی نمود. 


 

سرعت:

وردپرس: پایین بودن سرعت سایت‌ها در سیستم مدیریت محتوای وردپرس، چه در بخش داشبورد مدیریت، و چه در زمان بارگیری سایت‌هایی که با این CMS طراحی شده اند، موردی است که همواره در مورد آن بحث می‌شود. بر طبق مطالعه‌ای که در سال 2013 بر روی حدود 15000 وبسایت و 8 سیستم مدیریت محتوا صورت گرفت. "وردپرس"، عنوان کندترین سیستم مدیریت محتوا را به خود اختصاص داد.


دروپال: بر اساس نتایج مطالعه‌ی ذکر شده، سایت‌هایی که با دروپال طراحی شده‌اند، از سرعت بالایی در بارگیری برخوردار هستند؛ اگرچه CMSهای کمتر شناخته شده تری وجود دارند که از دروپال، پرسرعت‌تر هستند.


جوملا: سایت‌هایی که با جوملا طراحی شده‌اند نیز نسبت به سایت‌های وردپرس، از سرعت بالاتر و قابل قبول‌تری برخوردارند.


 

امنیت:

وردپرس: وردپرس با توجه به افزونگی استفاده از آن، هدف هجوم بسیاری از هکرها قرار دارد و مستعد حمله‌های امنیتی می‌باشد؛ البته وردپرس به لحاظ امنیتی در طول ماه‌های اخیر بهتر شده اما کماکان نقاط آسیب پذیری در این سیستم مدیریت محتوا و پلاگین‌های آن وجود دارد. وردپرس یک مکانیزم به روز رسانی خودکار دارد که وبسایت‌ها را زمانی که یک قابلیت امنیتی جدید به آن اضافه شود، به صورت خودکار به روز می‌کند.


دروپال: دروپال در قبال مسائل امنیتی رویکردی جدی در پیش گرفته و به طور پیوسته حفره‌های امنیتی را شناسایی و برطرف می‌کند؛ البته طبیعی است که سیستم دروپال به دلیل استفاده کمتر نسبت به دو CMS مطرح دیگر، کمتر مورد هدف حمله‌های امنیتی باشد.


جوملا: سیستم جوملا نیز به طور فعال به آسیب‌های امنیتی پاسخ داده و حفره‌های امنیتی به سرعت شناسایی و برطرف می‌شوند. همچنین جوملا برخوردار از افزونه هایی است که به وسیله‌ی آن، از سایت، نسخه‌ی پشتیبان تهیه می‌کند تا در صورت به وجود آمدن مسائل امنیتی مورد استفاده قرار گیرد. ضمناً استفاده از افزونه هایی امنیتی که در هر دو  CMSاشاره شده دیگر، نیز وجود دارند در جوملا به طور ویژه و شاخص عرضه و به روز رسانی می گردد.


 

بومی سازی و پشتیبانی از زبان‌های مختلف:

وردپرس: وردپرس در حالت پیش فرض چند زبانگی را پشتیبانی نمی‌کند، اما پلاگین‌هایی وجود دارد که با استفاده از آن‌ها می‌توان سایت‌های وردپرس چند زبانه طراحی نمود.


دروپال: سیستم مدیریت محتوای دروپال از سایت‌های غیر انگلیسی و چند زبانه پشتیبانی می‌کند. برای اینکار بایستی ماژول‌های مربوط به مکان و ترجمه‌ی محتوا را فعال نموده و پس از آن می‌توان زبان‌های جدیدی را به سایت و ادمین اضافه نمود.


جوملا: سیستم جوملا بدون نصب هر گونه برنامه‌ی توسعه دهنده، قابلیت مدیریت سایت‌های چند زبانه را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. با مراجعه به قسمت مدیریت زبان این CMS و به سادگی می‌توان یک زبان جدید برای محتوا اضافه نموده و به چند زبان تولید محتوا را انجام داد.


 

ویژگی‌های برجسته:

وردپرس: رابط کاربری ساده، مهم‌ترین ویژگی وردپرس بوده، البته با وجود سادگی، قالب‌های بسیار متنوعی برای طراحی سایت با وردپرس وجود دارد.


دروپال: بیشتر به قدرتش برای طبقه‌بندی، برچسب زدن و سازماندهی محتواهای پیچیده معروف است و برای طراحی سامانه های سازمانی مناسب است.


جوملا: قابلیت‌های خوبی برای طراحی پلتفرم‌ها و شبکه‌های اجتماعی در خود دارد و همچنین برای طراحی سایت‌ها و سامانه های مرتبط با تجارت الکترونیک، سازمانی، تجاری و کسب و کارهای گوناگون نیز مناسب می‌باشد.


 

بهترین کارکرد قابل استفاده:

وردپرس: وردپرس دارای محوریت بلاگ نویسی می‌باشد و برای طراحی وبسایت‌های استاتیک و سایت‌هایی که بر روی محتوا تمرکز دارند، مانند وبسایت‌های شخصی، بلاگ‌های روزانه یا سایت‌های خبری مناسب می‌باشد.


دروپال: دروپال برای طراحی سایت‌های پیچیده، پیشرفته و چندوظیفه‌ای مناسب می‌باشد که نیازمند هستند داده‌های پیچیده‌ای را در خود سازماندهی کنند. از دروپال می‌توان برای طراحی پرتال‌های مختلف ارتباطی و سازمانی بهره گرفت.  


جوملا: جوملا به طراح اجازه می‌دهد که سایتی را با محتواهای بیشتر و ساختار انعطاف پذیرتری نسبت به وردپرس داشته باشد، در عین حال مدیریت و استفاده از آن نیز نسبتاً راحت خواهد بود.  بهترین مورد استفاده از جوملا برای راه اندازی سایت‌های شرکتی و تجاری، نهادهای دولتی، دانشگاه‌ها و مدارس، پرتال‌های خبری و سازمانی، و همینطور شبکه‌های اجتماعی می‌باشد.


 

ویژگی‌های اصلی سه سیستم مدیریت محتوای جوملا، دروپال و وردپرس را می‌توان در اینفوگرافیک زیر خلاصه نمود:

 

اینفوگرافیک مقایسه سیستم های مدیریت محتوا

 

 

خلاصه و نتیجه گیری:

درحالی که سیستم مدیریت محتوای وردپرس به سادگی زیاد و سیستم دروپال به پیچیدگی زیاد شهرت دارند، سیستم مدیریت محتوای جوملا از نظر میزان سادگی و پیچیدگی بین این دو طیف قرار می‌گیرد. جوملا به طراحان و برنامه نویسان اجازه می‌دهد تا با دانش فنی خود، وبسایت‌ها را با قابلیت‌ها و امکانات مختلفی ارتقاء بخشیده و سایت‌های حرفه‌ای را برای شرکت‌ها، سازمان‌ها، ادارات و کسب ‌وکارهای گوناگون طراحی و راه اندازی کنند؛ با این وجود جوملا در مدیریت و استفاده نیز کاربرپسند بوده و کاربران به راحتی می‌توانند از آن استفاده کنند.

شرکت فراسان به عنوان یک شرکت پیشتاز و با تجربه در حوزه‌ی طراحی، پیاده سازی و ارتقاء سایت‌های اینترنتی از برترین کارشناسان موجود در صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات بهره گرفته، و به این ترتیب آماده‌ی ارائه‌ی انواع خدمات در حوزه‌ی طراحی، نگهداری و ارتقاء وبسایت‌ها، از طریق هر سه سیستم مدیریت محتوای استاندارد ذکر شده می‌باشد. البته لازم به یادآوری است که پیشنهاد و توصیه این شرکت در خصوص راه اندازی وبسایت برای نهادها، سازمان‌ها و کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ، پیاده سازی و توسعه‌ی سایت و پرتال بر پایه‌ی سیستم مدیریت محتوای جوملا می‌باشد.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,